Aktiviteter 2024

På denna sidor listas Naturskyddsföreningens aktiviteter i Ängelholms kommun. Aktiviteter tillförs och tas bort löpande.

Slåtter på Hästhagens gård 27 juli
Vill du vara med och prova slå en äng på ett gammaldags vis, med en lie? Då ska du definitivt anmäla dig till slåtter på Hästhagens gård. Dagen inleds med teoretisk genomgång, efter det kommer vi bege oss ut i ängen. Kläder efter väder och gärna höga stövlar. Man får gärna ta med egen lie, annars finns det några liar att låna på platsen. Efter slåttern bjuds deltagare på kaffe och fika.
När: 27 Juli, klockan 9:30-11:30.
Plats: Hästhagens gård, Aggarpsvägen 592
För att delta i aktiviteten, anmäl dig gärna till Peter Shaw på 070-8878379 eller peter.shaw@hamn.nu senast 25 juli.

Krabbmetartävling i Vejbystrand 18 augusti
Var med och tävla om att fånga flest krabbor på en timme. Ta med egen metutrustning, agn och hink. Håv är inte tillåtet. Avslutas med prisutdelning och diplom.
Datum: Söndagen den 18 augusti kl. 10.00-12.00
Plats: Vejbystrands hamn
Kontakt: Kristin Johansson, 0702-290 494

Kulturpromenad i Pyttebroområdet 1 september
Naturskyddsföreningens klimatgrupp deltar i kulturpromenaden i Pyttebroområdet på söndagen den 1 september klockan 10-13. Kom och prata klimat med klimatgruppen.

Trädgårdsmässa 1 september
Naturskyddsföreningen medverkar på trädgårdsmässa i Hembygdsparken, söndagen den 1 september klockan 10-16. Föreningen kommer att finnas på plats och prata på några ämnen från scenen under dagen.

Bytesprojekt
Naturskyddsföreningen i Ängelholm kommer under 2024 att arbeta för att motverka ”slit och släng”, och för att undvika masstransporter från låglöneländer. Det kan exempelvis ske genom byteshörnor på bestämda platser. Kontakta Bengt-Åke Bengtsson på 0723-170 304 om du vill vara med att arbeta för detta.

Arrangemang om klimatomställningen i Ängelholms kommun
Klimatgruppen planerar en aktivitet om lokal klimatomställning, men datum är för närvarande inte bestämt. Troligtvis blir det under hösten.

Hur klarar vi klimatomställningen i Ängelholms kommun? Vad kan kommun, företag, lantbrukare, medborgare och politiken göra, och hur undviker vi att skapa nya problem vid omställningen? Ett arrangemang med presentationer av sakkunniga och moderatorledd diskussion, för både medborgare och politiker.