Klimatmanifestation – fredag 30 november

Fridays For Future

Greta Thunberg och hennes vänner fortsätter sin klimatstrejk utanför riksdagshuset varje fredag tills Sverige har en politik som leder oss mot 1,5-gradersmålet. Fredagen den 30 november stöttar vi dem med en manifestation utanför Ängelholms stadshus, eftersom det är sista fredagen innan FN:s klimattoppmöte i Polen startar. Liknande manifestationer kommer att hållas utanför många andra kommunhus runt om i Sverige.

Manifestationen här i Ängelholm är kort för att även du som har ont om tid ska kunna vara med. Vi samlas utanför stadshuset en kvart. Samtidigt lämnas det in ett medborgarförslag med förslag på åtgärder som kommunen kan vidta för att minska klimatpåverkan.
Plats: Utanför stadshuset i Ängelholm
Startar: 2018-11-30 15.00
Slutar: 2018-11-30 15.15
Kontakt: Karin Stenholm, Klimatgruppen, 0731-01 45 24
Illustration: Lena Ignestam
                                                                                                           
Adventsvandring i Sibirienskogen – lördag 1 dec

Traditionell adventsvandring ledd av Johan Brinck. Efter vandringen bjuder föreningarna på glögg, pepparkaka och grillad korv. Samling Nya Torg för samåkning kl 09.45, alternativt P-platsen i Sibirien kl 10.00, slut senast kl 13.00. Samarbete med STF Bjäre Åsbo.

Kontakt: Bo-Gunnar Edström 070-520 66 14.

Vill du bli natursnoksledare?

Natursnokarna är Naturskyddsföreningens barn- och familjeaktiviteter. I Natursnokarna upptäcker barn och deras vuxna spännande saker i naturen tillsammans. Alla som snokar är, eller blir, medlemmar i Naturskyddsföreningen. Natursnokarnas vision är att fler barn och deras vuxna ska trivas och vilja vara ute mer och på det sättet även vilja värna mer om naturen. Vi gör detta genom att leka, lära och bara vara.
Natursnokarna i Ängelholm söker just nu efter fler ledare! Är du van att hålla barnaktiviteter, tycker om att vara ute i naturen och har en vilja och ett engagemang kring att fler barn ska få uppleva och lära sig mer om naturen? Då är du sannolikt den vi söker! Maila till marja.nordin@gmail.com senast den 31/10 och berätta om dig själv samt beskriv varför just du vill bli natursnoksledare.

Vi tittar efter rovfåglar och gäss –  10 februari 2019

Vinterfågelexkursion under ledning av Thomas Wallin. Ta gärna med kikare och matsäck. Datum: söndag 10 februari 2019 kl 10. Åter ca kl 13 Plats: Samling Nya Torg Kontakt: Thomas Wallin 070-644 96 60