Bin, humlor och andra pollinerare, torsd 15 nov

Nyttan för miljön och jordbruk

Bengt Nihlgård, professor emeritus, Lunds universitet, biodlare från Ringsjötrakten, berättar om bins betydelse för pollinering av växter, i naturen och jordbruket. Men, det finns stora problem.

Peter Shaw, Munka Ljungby Biodlarförening, förklarar hur den snabbväxande handlen med kommersiellt odlade humlor har gagnat växthusodling och numera används allt mer i odling av frukt, bär och grönt – en industri med många potentiella miljövinster. Handeln med humlebon saknar nästan helt myndighetsreglering vilket innebär påtagliga risker.

Kallslungad, lokalproducerad honung och bi-bröd till försäljning.

Datum: torsdag 15 november kl 19-20.30

Plats: Ängelholms stadsbibliotek, hörsalen

Kontakt: Peter Shaw 0708-87 83 79

Drottning i måbär

Adventsvandring i Sibirienskogen – lörd 1 dec

Traditionell adventsvandring ledd av Johan Brinck. Efter vandringen bjuder föreningarna på glögg, pepparkaka och grillad korv.

Samling Nya Torg för samåkning kl 09.45 , alternativt P-platsen i Sibirien kl 10.00. slut senast kl 13.00

Samarbete med STF Bjäre Åsbo

Kontakt Bo-Gunnar Edström 070-520 66 14

 

Vill du bli natursnoksledare?

Natursnokarna är Naturskyddsföreningens barn- och familjeaktiviteter. I Natursnokarna upptäcker barn och deras vuxna spännande saker i naturen tillsammans. Alla som snokar är, eller blir, medlemmar i Naturskyddsföreningen. Natursnokarnas vision är att fler barn och deras vuxna ska trivas och vilja vara ute mer och på det sättet även vilja värna mer om naturen. Vi gör detta genom att leka, lära och bara vara.
Natursnokarna i Ängelholm söker just nu efter fler ledare! Är du van att hålla barnaktiviteter, tycker om att vara ute i naturen och har en vilja och ett engagemang kring att fler barn ska få uppleva och lära sig mer om naturen? Då är du sannolikt den vi söker! Maila till marja.nordin@gmail.com senast den 31/10 och berätta om dig själv samt beskriv varför just du vill bli natursnoksledare.

 

2019

Vi tittar efter rovfåglar och gäss – 10 februari

Vinterfågelexkursion under ledning av Thomas Wallin. Ta gärna med kikare och matsäck.

Datum: söndag 10 februari 2019 kl 10. Åter ca kl 13

Plats: Samling Nya Torg

Kontakt: Thomas Wallin 070-644 96 60