Snorkelsafari, strandhugg och andra kul sommaraktiviteter

Titta under fliken Mitt Hav och läs mer om sommarens aktiviteter kring stränderna och i havet tillsammans med marinbiolog Kristin Johansson

Marinbiolog Kristin Johansson låter oss lära känna det som växer och lever i havet.

Lär känna sjöstjärnan – onsdagen den 26 juli

I sommar håller marinbiolog Kristin Johansson två föredrag där vi får lära känna några havsdjur och deras närmsta släktingar lite närmare. Det visas bilder och djuren kommer finnas på plats så man kan känna och titta. Föredragen riktar sig till både barn och vuxna och håller på ungefär en timme.

Kl 18.00-19.00

Plats: Sportdykarklubbens lokal (bredvid Hamnkrogen) i småbåtshamnen i Skälderviken.

Ingen anmälan. Lokalen rymmer max 20-25 personer.

Ängens dag – söndag 30 juli

Vi röjer ängen i Skillinge.

Samling Nya torg kl 09.00 Lafogdabron,  i Munka Ljungby 09.15.

Kontakt: Bo-Gunnar Edström 070-520 66 14

Vadarfågelskådning  – söndag 6 augusti

Thomas Wallin guidar oss bland vadarfåglarna vid Skäldervikens strand

Samling Nya torg kl 09.00. Hemfärd ca kl 12.

Kontakt: Jan-Erik Bengtsson, 070-371 34 01

Lär känna strandkrabban – torsdagen den 10 augusti

Marinbiolog Kristin Johansson låter oss lära känna strandkrabban lite närmare. Krabban kommer finnas på plats så man kan känna och titta. Föredragen riktar sig till både barn och vuxna och håller på ungefär en timme.

Kl 18.00-19.00

Ingen anmälan. Lokalen rymmer max 20-25 personer.

Krabbmetartävling för hela familjen – söndag 13 augusti

Samling i Vejbystrands hamn kl 10.00

Kontakt: Kristin Johansson 070-229 04 94.

Anmälningsavgift 20 kr

Stadsbussen linje 2 går till Vejbystrand.